IATA: Dimensiunile bagajelor de mana ce pot fi luate in avion, reduse cu 40% -noile dimensiuni vor fi de 55 cm x 35 cm x 20 cm

Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni a recomandat marti reducerea dimensiunilor bagajelor de mana, pe care pasagerii le pot lua la bordul avioanelor. Foarte multi calatori ar fi astfel obligati sa cumpere noi valize de tip carry-on, potrivit Reuters.

 

Bagajele de mana ce vor fi permise la bordul avioanelor vor avea dimensiuni de 55 cm x 35 cm x 20 cm, cu 39% mai mici decat precedentul standard al IATA, de 56 cm x 45 cm x 25 cm.

Obiectivul acestei initiative este ca fiecare pasager al unui avion cu cel putin 120 de locuri sa aiba sansa de a-si depozita bagajele de mana in spatiile de deasupra capului.

„Nu am intalnit inca o companie aeriana care sa spuna ca aceasta este o idee proasta„, a declarat vicepresedintele IATA, Thomas Windmulle, transmite Agerpres.

40 de companii aeriene si-au exprimat interesul fata de noile standarde, iar noua transportatori, printre care se numara Emirates, Lufthansa si Qatar, au acceptat propunerile IATA.

Noile propuneri ale IATA nu sunt obligatorii, iar companiile aeriene sunt libere sa le ignore sau sa le modifice.

Asociatia Internationala a Transportatorilor Aerieni reprezinta aproximativ 260 de companii aeriene din intreaga lume, echivalentul a 83% din traficul aerian mondial.

sursa: incont.stirileprotv.ro, http://www.oligarh.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s